Gizi mama születésnapja

A Pünkösd utáni 36. vasárnapon nagy ünnepét tartotta a Nyíregyházi Szent György Nagyvértanú Egyházközség, hiszen közösségünk oszlopos tagja, a mi szeretett Petrov Mártonné Gizi mamánk ezen a napon lett 95 éves. Születésnapján túl arról a szép alkalomról is megemlékeztünk, hogy napra pontosan 73 évvel ezelőtt a házasság szentségében ezen a napon fogadott örök hűséget szeretett férjének, egyházközségünk egyik alapító tagja fiának, Petrov Mártonnak.
Az első képen Gizi mama és Marci bácsi esküvői képét láthatjuk, amit 73 évvel ezelőtt a mostani szent templomunkban tartottak meg Galetzky Szergij atya szolgálatával. A következő képen az ő 50. házassági évfordulójuk látható szintén ebben a templomban, amit (Szabó) Efrém szerzetespap atya szolgálatával ünnepeltek.
A szent liturgia után hálaadó imádságot tartottunk az Istentől Gizi mamának ajándékozott 95 évért, és kértük az Úr további segítségét és áldását életére. A liturgikus ünneplést követően a közösségi teremben folytatódott tovább az ünnep, ahol az egyházközség tagjai mindnyájan, együttesen és egyenként is szívből köszöntötték Gizi mamát, a jóságos Isten bőséges áldását és még sok boldog évet kívánva neki.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük